85.000 X Voedselbank

 

Meer dan 85.000 mensen afhankelijk van voedselbanken

Posted on 28/03/2014 | 5 Comments

Volgens Voedselbanken Nederland is het aantal huishoudens dat gebruik moet maken van de noodhulp van voedselbanken in een jaar tijd met 30% gestegen. Inmiddels ontvangen 35.000 huishoudens wekelijks een voedselpakket bij meer dan 146 banken. Dat komt overeen met 85.000 mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn.

Het lukt de voedselbanken niet om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket, geschikt voor twee-en-een-halve-dag, te voorzien.  Eind 2013 waren er 146 voedselbanken lid van de Vereniging van
Nederlandse Voedselbanken en werden de voedselpakketten verdeeld via 475 uitgiftepunten, in 2014 kwamen er al weer 3 nieuwe voedselbanken bij.
Steeds meer ZZP-ers, MKB-ers en mensen in echtscheiding melden zich als klant.

Niet iedereen die honger heeft kan bij de voedselbank een wekelijks voedselpakket krijgen. Alleen personen die niet meer dan 6 euro per dag  overhouden voor voeding en kleding komen in aanmerking. Dat betekent dat tienduizenden letterlijk op een houtje moeten bijten en hongeren.

Commentaar
In Nederland hoeft niemand honger te lijden en evenmin hoeven meer dan 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens te leven. De BIP wil het inkomen meer gelijkwaardig over de gehele bevolking verdelen door een onvoorwaardelijk basisinkomen in te voeren. Dan zal armoede en honger in NL verleden tijd zijn.
Iedere Nederlandse regering die honger en armoede toestaat is niet meer dan een bende misdadigers.

Rob Vellekoop, voorzitter BIP, 28 maart 2014

https://delangemars.nl/?p=3702